ISO 27701

ISO 27701 certificering en compliance

Nadat de informatie beveiligingsnorm ISO 27001 of NEN 7510 is geïmplementeerd kan u als goede aanvulling een ISO 27701-certificaat behalen. De Autoriteit Persoonsgegevens erkent dat de ISO 27701 van belang is voor de bescherming van persoonsgegevens en adviseert om deze verplicht te stellen. Verplichtstelling van de ISO 27701 draagt bij aan de compliancy op AVG-zaken zoals ‘privacy by design’ en het inzage- en correctierecht. Met de ISO 27701 certificering toont u aan dat het ‘’Privacy Information Management Systeem (PIMS)’’ in uw organisatie op een juiste wijze geïmplementeerd is.

Vrijblijvend advies
Section Image

Toegevoegde waarde van ISO 27701 certificering

Waarom zou u veel moeite doen om de ISO 27701 te implementeren? Allereerst wilt u natuurlijk binnen uw organisatie grip hebben op privacy. En u wilt onnodige reputatieschade voorkomen. Maar dat zijn niet de belangrijkste argumenten. In het proces naar compliance en certificering wordt de volwassenheid van bestaande privacy gerelateerde processen sterk vergroot. Bovendien worden de privacy maatregelen beter ingericht, wat het risico op bijvoorbeeld datalekken verlaagd. Verder is het ook belangrijk om aan uw partners en klanten te kunnen aantonen dat privacy goed is zijn binnen uw organisatie. Steeds vaker wordt dit als randvoorwaarde gesteld door uw klanten en relaties. Hiermee zorgt u voor een betere continuïteit van de bedrijfsvoering.

Stel uw vraag vrijblijvend

Wat is ISO 27701?

ISO heeft internationale normen voor een privacy managementsysteem voor informatiebeveiliging (PIMS). De toekenning van…

Wat is een PIMS?

Een PIMS is de manier waarop je de privacy maatregelen kunt inrichten en besturen.…

Eisen ISO 27701

Om u een beeld te geven hebben we een aantal vragen met toelichting inzake…

Onze opdrachtgevers

Heeft u een vraag of wilt u aanvullende informatie over uw proces
tot grip op informatie beveiliging?

Neem contact op via het onderstaande formulier en we komen er binnen 24 uur op terug.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*

Direct advies?

Neem contact met ons op