Over ons

Een Samoerai is “Hij/zij die dient”. Vanuit Samoerai Informatiebeveiliging helpen wij om de wereld van onze klant veiliger te maken. Om in controle te zijn, te weten welke risico’s er zijn en om de juiste balans te vinden tussen business, beveiliging en privacy. Een consultant bij Samoerai Informatiebeveiliging is een adviseur die, vanuit een positie naast de klant, waardevolle adviezen geeft en de gewenste situatie helpt bereiken.
Wij maken het verschil.

Onze aanpak

Bij Samoerai Informatiebeveiliging hanteren we een unieke aanpak vanuit drie fasen; De scan fase, De project fase en de In controle fase. Deze fasen zijn een logische iteratie gebaseerd op de Plan-Do-Check-Act (PDCA) methode, en zijn ontworpen om u te helpen de gewenste situatie te bereiken.

Onze kennis is onze kracht, en net als de Samoerai hun kennis en wijsheden vastlegden in hun Bushido, hebben wij onze kennis en wijsheden vastgelegd in onze eigen aanpak. Deze bevat gedetailleerde nulmetingen en compliance scans, een succesvol 6-stappenplan voor projectaanpak en een duidelijke beschrijving van de diensten die we leveren, gebaseerd op normeringen en wetgeving. Dit alles wordt ondersteund door branche specifieke content en templatesets.

3-fasen

  1. Scan fase: Identificatie van risico’s door o.a. avg en compliance scans.
  2. Project fase: Implementatie van oplossingen via een gestructureerd 6-stappenplan.
  3. In controle fase: Borg continue beveiliging en compliance door jaarlijkse herhalingen en heldere dienstomschrijvingen.

Ons team

Net als de Samoerai van vroeger, die hun kracht en succes deelden met zowel mannelijke als vrouwelijke samurai, ‘onna bugeisha’, hechten we veel waarde aan kennisdeling en teambinding. We organiseren regelmatig online kennissessies, professionele intervisies en samenwerkdagen om ervoor te zorgen dat onze consultants gewapend zijn met de beste kennis en best practices. Deze inzet voor kennisdeling en teamwerk maakt ons sterk tegen een overvloed aan dreigingen. Een Samoerai consultant geeft nooit op!

Section Image

Onze filosofie

In de Bushido van de Samoerai staat: “Bij het geven van advies moet je eerst onderscheiden of de ander bereid is om het te accepteren.” We begrijpen dat informatiebeveiliging en privacy vaak complexe verandertrajecten zijn. Daarom hebben we de vijf succesfactoren van verandermanagement geïntegreerd in onze aanpak. Een voorbeeld hiervan is onze Hackersworld workshop, die is ontworpen om meer bewustzijn te creëren rondom security en weerstanden te overbruggen.

Samengevat, bij Samoerai Informatiebeveiliging streven we ernaar om uw organisatie te beveiligen en uw privacy te waarborgen, met een aanpak die is gebaseerd op onze kennis, ervaring en toewijding aan onze klanten. Wij staan klaar om u te dienen en samen met u de uitdagingen van de moderne wereld aan te gaan.

Onze kernwaarden

Dienstbaarheid

Onze naam, Samoerai, betekent “Hij/zij die dient”, en deze waarde staat centraal in alles wat we doen. Wij zijn er om onze klanten te dienen en hen te helpen de controle te nemen over hun informatiebeveiliging en privacy.

Kennis en wijsheid

Net zoals de Samoerai hun kennis en wijsheden vastlegden in hun Bushido, hebben wij onze kennis en ervaring vastgelegd in onze eigen aanpak. Wij geloven dat kennis en wijsheid de sleutel zijn tot succesvolle informatiebeveiliging.

Teamwerk

Samen staan we sterk. Ons team is onze grootste trots en we investeren veel in kennisdeling en teambinding om ervoor te zorgen dat we samen succesvol zijn tegen de uitdagingen van de moderne wereld.

Verandermanagement

Informatiebeveiliging en privacy zijn vaak complexe verandertrajecten. Wij hebben de vijf succesfactoren van verandermanagement geïntegreerd in onze aanpak om ervoor te zorgen dat onze klanten succesvol kunnen navigeren door deze veranderprocessen.

Direct advies?

Neem contact met ons op